IZBORNA SKUPŠTINA RO OST VRS BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

IZBORNA SKUPŠTINA RO OST VRS BIJELjINA


U Bijeljini je danas održana izborna Skupština Regionalnog odbora Bijeljina Organizacije starješina Vojske Republike Srpske. Prije skupštinske sjednice članovi Skupštine RO OST VRS su na Gradskom trgu odali počast i položili vijence poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske. 

Na skupštini je pukovnik Jovica Marković izabran za novog predsjednika Regionalnog odbora OST Bijeljina a potpukovnik Vlado Simić za predsjednika Skupštine. Odlučeno je da Slobodan Župljanin bude prijedlog RO Bijeljina za izbor predsjednika krovne Organizacije Starješina VRS.

Delegati su na skupštini usvojili izvještaj za prethodni mandat kao i prijedlog vizije djelovanja OST VRS za naredne četiri godine. Jedan od ključnih pravaca u kojem će organizacija u narednom periodu djelovati je rad na obezbjeđenju boljeg životnog standarda boračke populacije.

Polaganju cvijeća i samoj Skupštini prisustvovao je i gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović koji se u svojoj izjavi zahvalio prisutnima obećevši pomoć Gradske uprave na putu realizacije usvojenih ciljeva Skupštine RO OST VRS Bijeljina.

Semberija info - I. Gutić



Izborna skupština Organizacije starješina VRS za regiju Bijeljina

Povodom Izborne skupštine Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Regionalnog odbora Bijeljina gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović položio je vijenac i odao poštu na spomeniku borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Obraćajući se delegatima Izborne skupštine, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da Grad Bijeljina čini sve da unaprijedi saradnju sa ovim organizacijama, ali i da pomogne borcima i njihovim porodicama da žive životom dostojnim čovjeka.
„Siguran sam da ćemo i sa Organizacijom starješina Vojske Republike Srpske u kontinuitetu unapređivati saradnju i da će ta saradnja biti na obostrano zadovoljstvo“, dodao je gradonačelnik Petrović.
Za predsjednika Organizacije starješina Vojske Republike Srpske – Regionalni odbor Bijeljina izabran je pukovnik u penziji Jovica Marković, ratni načelnik štaba Druge majevičke brigade.

Grad Bijeljina