GRADSKI PARK ISPUNjEN DJEČJIM SMIJEHOM NA PRVOM "PORODIČNOM PIKNIKU" :: Semberija INFO ::

 

GRADSKI PARK ISPUNjEN DJEČJIM SMIJEHOM NA PRVOM "PORODIČNOM PIKNIKU"


Središnji dio Gradskog parka juče je bio ispunjen djecom, roditeljima, bakama i dekama i svima koji vole djecu na prvom „Porodičnom pikniku“ u organizaciji Omladinskog udruženja „Vizija mladih“, čiju ideju su podržali Gradska uprava Grada Bijeljina, Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Udruženje građana „Mama M“. Za djecu i porodice, ali i za buduće majke priređene su kreativne i obrazovne radionice, ali i nagradne igre, uz mnogo poklona.

- Danas smo postigli cilj – poslali smo poruku o važnosti porodice u društvu, vidjeli smo mnogo osmjeha na licima djece i svih koji su danas bili s nama, održali smo radionice za djecu i buduće mame... Hvala svima koji su podržali i učestvovali na našem pikniku – poručila je predsjednik „Vizije mladih“ Rada Mićić.

Na radionici o počecima roditeljstva govorila je Ana Tikveša iz Udruženja „Mama M“, edukator za pripremu porođaja.



- Roditeljstvo, zapravo, počinje prije samog porođaja. Već oko šestog mjeseca trudnoće, djeca počinju da osjećaju i upijaju reakcije majki, očeva i cijele okoline i zato smo, za ovu priliku, najviše pažnje posvetili prenatalnoj komunikaciji sa djecom – pojašnjava Tikveša. 

Sa djecom se družio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je podsjetio da je obaveza društva da neprestano promoviše važnost porodice, rađanja i rasta nataliteta, ali i da donese konkretne mjere podrške porodici.



- Od ove godine smo u gradskom budžetu planirali jednokratnu finansijsku podršku za novorođenčad, kao i sredstva za subvencionisanje boravka djece u privatnim vrtićima. Istina, ti iznosi treba da budu veći i potrudićemo se da tako bude u narednim godinama. Takođe, stipendiramo najbolje učenike i učenike sa poteškoćama u razvoju, subvencionišemo prevoz učenika, finansijski pomažemo roditeljima pri vještačkoj oplodnji... Želimo da u našem gradu bude više dječjeg smijeha i radosti, jer to znači srećnu Semberiju i srećnu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik Petrović.