JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: DOBILI 72 SOLARNA PANELA :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: DOBILI 72 SOLARNA PANELA


Javna zdravstvena ustanova Bolnica „Sveti Vračevi“, pridružila se ustanovama koje koriste obnovljive izvore energije u okviru projekta „Solaris“.

-Naša Bolnica je prije dva mjeseca krenula u realizaciju programa „Solaris“, što podrazumijeva dobijanje 72 solarna panela koji se već postavljaju na objekat, a vrijednost solarnih panela je oko 200. 000 KM. Polovinu iznosa nam je obezbijedio UNDP, a iznos od 100. 000 KM smo dobili zahvaljujući Vladi RS i Fondu za zaštitu životne sredine, kojima  se ovom prilikom zahvaljujemo. Inicijator i ovh aktivnosti je direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović“, rekla je pomoćnik direktora za medicinske poslove primarijus dr Nela Mitrović. Ona je pojasnila da je prednost solarnih panela što će zagrijavati 12. 000 litara vode dnevno, čime se koriste obnovljivi izvori energije, ne troši se tečni naftni gas i struja, a inženjeri kažu da će se investicija isplatiti u narednih 18 mjeseci, kada se krene u redovno korišćenje.



-Realizacija ovog projekta izuzetno je značajna za Bolnicu jer će pored ušteda, doprinijeti i zaštiti životne sredine“, istakla je prim. dr Mitrović.

Semberija info