UDRUŽENjE PENZIONERA BIJELjINA: U TOKU KONKURS ZA BESPLATNO BANjSKO LIJEČENjE :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE PENZIONERA BIJELjINA: U TOKU KONKURS ZA BESPLATNO BANjSKO LIJEČENjE


Prema informacijama koje smo dobili iz Udruženja penzionera u Bijeljini, u toku je konkurs za besplatan odlazak na banjsko liječenje, a koji plaća Vlada Republike Srpske. Predsjednik Udruženja Đuro Stanojlović kaže da je konkurs otvoren 27. maja i da traje do 11. juna.

-Od Vlade RS dobili smo, kao i prošle godine,  besplatan desetodnevni boravak za 28 penzionera, a u pitanju je šest banja, „Banja Dvorovi“, „Vilina vlas“, „dr Miroslav Zotović“, „Kulaši“, „Vrućica“ i Mlječanica“, kaže Stanojlović i dodaje da svi penzioneri s nestrpljenjem, kao i ostali građani, čekaju da se epidemiološka situacija stabilizuje, kako bi se vratili uobičajenom načinu života, odnosno, organizovanju druženja, kao i organizovanju izleta.

-Trenutno imamo 15.696 penzionera, a u Udruženje je učlanjeno oko 11. 000 i mjesečna članarina, na dobrovoljnoj osnovi, iznosi dvije konvertibilne marke. Imamo i svoj Šahovski klub čije aktivnosti finansira Udruženje, zatim komisiju za organizovanje kulturno- zabavnih sadržaja“, kaže Stanojlović  i dodaje da su uvijek za sve aktivnosti imali podršku Gradske uprave, a to očekuju i u narednom periodu. Inače, sredstva koja penzioneri mjesečno izdvajaju za članarinu, koriste se za rad Udruženja, za jednokratne novčane pomoći, za ogrev, zimnicu i td., a pomoć od Udruženja dobija se isključivo na osnovu podnesenog zahtjeva od strane penzionera.