U BIJELjINI OBILjEŽEN SVJETSKI DAN BICIKLA :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI OBILjEŽEN SVJETSKI DAN BICIKLA


Na Trgu kralja Petra I Karađorđevića u Bijeljini obilježen je Svjetski dan bicikla, u organizaciji „Pošta Srpske“.

Uz učešće poštonoša i članova Biciklističkog kluba „Bijeljina“, na gradskom trgu je upriličen biciklistički defile kojim je istaknuta važnost i pristupačnost ovog prevoznog sredstva u dostavi pošte, ali i u svakodnevnom životu građana.

- Zahvalan sam upravi „Pošta Srpske“ jer je odlučila da baš Bijeljina bude domaćin obilježavanja Svjetskog dana bicikla. Vožnja bicikla nam pomaže da postanemo i ostanemo zdravi, da smanjimo zagađenje životne sredine i da se više družimo - istakao je direktor Radne jedinice za poštanski saobraćaj Bijeljina Rado Bjelica.
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović  izrazio je posebnu zahvalnost djeci iz JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ koja su svojim prisustvom uljepšala ovu manifestaciju.

- Gradska uprava će novim regulacionim planovima omogućiti izgradnju više biciklističkih staza u Semberiji, kako bi podstakli građane da koriste bicikl kao prevozno sredstvo i da im osigura bezbjednost u tome - dodao je gradonačelnik Petrović.

Uprava „Pošta Srpske“ je, u okviru manifestacije, nagradila novim biciklom poštonošu koji besprijekorno vrši dostavu u najvećem reonu u Radnoj jedinici Bijeljina Slavišu Brnjića.

- Bicikl kao prevozno sredstvo poštonoša Republike Srpske je, zbog pristupačnog terena, najzastupljniji u Bijeljini. Upotreba bicikla nam je omogućila bržu dostavu, rasterećenje saobraćaja i, najvažnije, pomogla je u očuvanju naše prirode - naglasio je direktor „Pošta Srpske“ Miladin Radović.