GRADONAČELNIK PETROVIĆ: NASTAVLjENA PRAKSA OBILASKA PRIVREDNIKA :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: NASTAVLjENA PRAKSA OBILASKA PRIVREDNIKA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas je posjetio ICM Rosić, preduzeće koje se bavi prometom i prodajom lijekova i drugih medicinskih sredstava. Iskorištena je prilika za bliže upoznavanje sa načinom poslovanja firme tokom pandemije korona virusa, a gradonačelnik Petrović se dodatno zanimao kojim konkretnim modelima podrške Gradska uprava može izaći u susret budućim razvojnim planovima ICM Rosić.

- Danas nastavljamo sa posjetama društveno odgovornim kompanijama koje posluju na području grada. ICM Rosić je jedna od takvih koja zapošljava 170 radnika i koja je tokom pandemije povećala i obim posla i broj zaposlenih. Tokom pandemije nije bilo nestašice ni lijekova ni drugih medicinskih materijala što je za svaku pohvalu“, izjavio je gradonačelnik Petrović.

ICM Rosić se bavi distribucijom lijekova, medicinskih sredstava, dijetetskih suplemenata, kozmetike, biljnih proizvoda, dječije hrane i opreme kao i predstavljanjem stranih farmaceutskih kompanija, registracijom lijekova i medicinskih sredstava. ICM ima razgranatu mrežu kupaca širom Bosne i Hercegovine, gdje snabdijevaju preko 950 apoteka, preko 40 bolnica, 30 staračkih domova, itd. U svojoj grupaciji ICM posjeduje i vlastitu maloprodajnu mrežu sa 14 apoteka pod nazivom “Apoteka Rosić”.

​Semberija info - I. Gutić