SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA 9. JUNA :: Semberija INFO ::

 

SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA 9. JUNA


Peta redovna sjednica Skupštine grada Bijeljina, biće održana 9. juna, dogovoreno je na međustranačkom sastanku, a na dnevnom redu, pred odbornicima će se naći 34 tačke. Predsjednik Skupštine, Aleksandar Đurđević najavljuje niz značajnih tačaka za građane Bijeljine.

-Pred odbornicima će se naći nekoliko prijedloga o pristupanju izradi regulacionih planova, odluka koje se odnose na programe subvencije za roditelje /staratelje za novorođeno dijete, subvencije za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, stipendiranje učenika i studenata, finansiranju naučnoistraživačkih radova i nagrađivanju učćenika i nastavnika, kao i izvještaja o radu nekoliko preduzeća i ustanova“, rekao je Đurđević i izrazio očekivanje da će sjednica proteći u korektnom tonu i zdravoj diskusiji. Gradonačelnik Ljubiša Petrović je kao veoma značajno, istakao program odluke o utrošku sredstava od 1. 400 000 KM na način da sve grane poljoprivrede budu zastupljene, a jedna od novina će biti subvencija za ratarstsvo, odnosno, za žetvu ovogodišnjeg roda pšenice u iznosu od dva pfeninga po kilogramu.

-To je premija koju će Agrarni fond isplatiti u toku ove godine poljoprivrednim proizvođačima, a sa tendencijom povećanja iz godine u godinu“, rekao je Petrović. On je naglasio da su tačke dnevnog reda koje se odnose na izradu regulacionih planova, veoma značajne, jer će doprinijeti urbanizovanijem izgledu grada. Petrović je istakao da će se na dnevnom redu naći i odluka o davanju na korištenje poslovnog prostora u Ulici Patrijarha Pavla 4, Turističkoj organizaciji, uz pohvale za dosadašnji rad direktorice TO Bijeljina. Na dnevnom redu će se naći i izvještaji o radu Doma zdravlja, Turističke organizacije, JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“, JP „Vode“, JP „Eko –dep“ i SKUD „Semberija“.

-Po pitanju ovih izvještaja, moći će se čuti ko je i na kakav način poslovao i radio. Dobra rukovodstva treba pohvaliti, a ona koja nisu radila kakao se očekivalo, treba sankcionisati ako želimo da idemo naprijed“, rekao je Petrović.