Sterilizacijom i kastracijom do smanjenja pasa lutalica u Gradu :: Semberija INFO ::

 

Sterilizacijom i kastracijom do smanjenja pasa lutalica u Gradu


Članovi Udruženja za zaštitu životinja „Aska“ danas su na Trgu kralja Petra I Karađorđevića ukazali građanima na značaj sterilizacije i kastracije u smanjenju broja pasa lutalica, što je dio akcije „April, mjesec čistoće“.

Ovom prilikom, učenici Poljoprivredne i medicinske škole predstavili su značaj volonterskog rada, tako da je u zamjenu za konzervu hrane za pse ili mačke uručivana volonterska članska karta za buduće volontere.
 

- Želimo da upoznamo naše sugrađane o značaju sterilizacije i kastracije pasa, jer na taj način možemo da smanjimo broj pasa lutalica u našem Gradu. Hvala Udruženju „Aska“ i volonterima što su, zajedno sa gradskim Odjeljenjem komunalne policije, organizovali današnju aktivnost, koja je od višestrukog značaja za našu lokalnu zajednicu - istakao je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

Učenica Poljoprivredne i medicinske škole Marija Koprivica je navela da su učenici ove škole već realizovali niz volonterskih projekata i da im je zadovoljstvo što imaju priliku danas da podrže Udruženje „Aska“ i Gradsku upravu u ovoj humanoj akciji.
 

- Očekujemo da će aktivnosti, kao što je ova današnja, doprinijeti smanjenju broja pasa lutalica na ulicama Bijeljine - navela je Koprivica, dodajući da građani danas imaju mogućnost da učestvuju u ovoj akciji tako što donesu hranu za pse i mačke, koja će biti proslijeđena Udruženju za zaštitu životinja „Aska“.

Predsjednik „Aske“ Jasna Đorđić je navela da se građani Bijeljine svakim danom sve više odlučuju da udomljavaju napuštene pse, što je veoma pohvalno.
 

- Kod nas je trenutno najveći problem nesavjesno vlasništvo. Zakon postoji i vrlo je dobar, ali se ne sprovodi. Psi moraju da se čipuju i vakcinišu - upozorila je Đorđićeva.

​Semberija info