Pedagoški fakultet u Bijeljini: Osiguranje kvaliteta obrazovanja kroz mobilnost :: Semberija INFO ::

 

Pedagoški fakultet u Bijeljini: Osiguranje kvaliteta obrazovanja kroz mobilnost


U okviru Erazmus K1 programa mobilnosti,  na bijeljinskom Pedagoškom fakultetu danas su  boravili predstavnici Mađarskog univerziteta iz Baje. Prednost Erazmus programa, kako je tom prilikom istakla docent dr Sanja Milić,  jeste upravo u osiguranju kvaliteta obrazovanja kroz mobilnost.



„Međunarodna saradnja je bitan segment internacionalizacije univerziteta, ključni faktor Bolonjskog procesa i evropskog istraživačkog prostora. Da bismo mogli akreditovati naše studijske programe, značajan preduslov za to je  i mobilnost koja podrazumijeva međusobne posjete nastavnog i studentskog kadra, razmjenu projekata sa drugim evropskim univerzitetima. S obzirom na to da imamo kompatibilne nastave programe, na ovaj način možemo obavljati i preuzimati dobre prakse ovih i drugih evropskih univerziteta“, kaže profesorka Milić.



Kako je istaknuto tom prilikom, profesori  Pedagoškog fakulteta mogli bi već u junu, najkasnije u septembru, posjetiti Mađarski univerzitet u Baji, gdje će se upoznati sa nastavnim programima tog univerziteta.
Predstavnici Univerziteta iz Baje istakli su da ovaj univerzitet postoji već 150 godina, te da ima i studijske programe za učitelje i vaspitače. Erazmus program pruža različite mogućnosti profesorima i studentima, kako ovog, tako i drugih evropskih univerziteta s kojima oni sarađuju, da razmijene i unaprijede svoja znanja i iskustva i saznaju nešto novo iz bogate višedecenijske prakse ovog mađarskog univerziteta.

Semberija info - Lj. Ljubojević
Foto - B. Milošević