Koalicija Dogovor za Bijeljinu: Nismo zadovoljni, ali poštujemo odluke Suda :: Semberija INFO ::

 

Koalicija Dogovor za Bijeljinu: Nismo zadovoljni, ali poštujemo odluke Suda


Фото - Инфо Бијељина
"Koalicija "Dogovor za Bijeljinu" poštuje pravosudne institucije Republike Srpske, samim tim i presude Okružnog suda u Bijeljini od 25.05.2021. godine, kojima su po tužbi Gradonačelnika ukinuta rješenja o imenovanju vršilaca dužnosti devet načelnika odjeljenja u Gradu Bijeljina", stoji u saopštenju ove Koalicije.

"Ovom prilikom iznosimo svoj stav da presudama nismo zadovoljni, jer smatramo da njima nisu sagledane sve činjenice na koje smo ukazali, nisu prevaziđene pravne praznine u Zakonu o lokalnoj samoupravi, niti je na nedvosmislen način razriješen sukob nadležnosti koji trenutno imamo, te najavljujemo da pravnu borbu nastavljamo na Vrhovnom sudu Republike Srpske u skladu sa zakonskim ovlaštenjima", rekli su iz Koalicije "Dogovor za Bijeljinu".
 
Građanima Bijeljine poručuju da ovim presudama, kako je najavljivano, nije nanesena nikakva finansijska šteta budžetu Grada Bijeljina. 
 
"Jedina šteta jeste činjenica da trenutno u Gradskoj upravi od deset resornih odjeljenja samo jedno ima v.d. načelnika odjeljenja i to je jedino odjeljenje gdje je bila postignuta saglasnost i koje funkcioniše u punom kapacitetu. Na kraju, ne možemo a da ne kažemo da jedna činjenica u vezi sa ovim presudama ostavlja gorak ukus u ustima. Želimo da vjerujemo da je sve posljedica slučajnosti, ali kako tumačiti činjenicu da je Slaviša Marković na press-konferenciji dana 18.05.2021. godine, dakle 7 dana prije donošenja presuda, direktno najavio ishod presuda i okvirni datum donošenja?!", dodali su iz Koalicije.

Navode i da bez obzira na sve, ostaju pri stavu da će apsolutno poštovati sve odluke Suda, a navedene presude neće dalje komentarisati, nego će, kako navode, nastaviti pravnu borbu na način kako su gore naveli.

​Info Bijeljina