SUTRA „DANI SEMBERIJE U BANjALUCI“ :: Semberija INFO ::

 

SUTRA „DANI SEMBERIJE U BANjALUCI“


Proizvodi i prerađevine poljoprivrednih proizvođača sa područja grada Bijeljina biće promovisani sutra, 28. maja, na platou ispred „Krajiške kuće“ u Banjaluci, a manifestaciju „Dani Semberije u Banjaluci“, organizuje banjalučki Centar za razvoj poljoprivrede i sela u saradnji sa gradom Bijeljina. Cilje je povezivanje i razmjena znanja i iskustava poljoprivrednih proizvođača iz Semberije i poljoprivrednih proizvođača sa područja krajiške regije. Sajam, će biti izložbeno-prodajnog karaktera, a posjetioci će imati priliku da degustiraju i po sajamskih cijenama kupe domaće proizvode sa područja Semberije.
 

Na sajmu učestvuje PZ „Povrtlarstvo“ , na čijem čelu je Mićo Živić, a koji ističe da učešćem nastoji da doprinese poboljšanju i afirmiciji proizvoda iz Semberije.

-PZ „Povrtlarstvo“ je od prvog dana raspolaganju svim poljoprivrednim proizvođačima Semberije kako bismo bili siguran partner našim poljoprivrednicima i svakako, da očuvamo tradiciju Semberije kao jakog poljoprivrednog područja. Imamo kvalitetne proizvode“, kaže Živić i dodaje da se u PZ „Povrtlarstvo“ vakumira svježe voće, povrće i kiseli kupus, sa ciljem da pokriju kompletno tržište BiH. Na sajmu će učestvovati i predstavnici bijeljinske gradske Turističke organizacije koji će posjetiocima manifestacije predstaviti turističku ponudu Bijeljine.

Semberija info