MUZIČKA ŠKOLA STEVAN STOJANOVIĆ MOKRANjAC: Zaokružena uspješna i nagradama bogata godina :: Semberija INFO ::

 

MUZIČKA ŠKOLA STEVAN STOJANOVIĆ MOKRANjAC: Zaokružena uspješna i nagradama bogata godina


Kraj je mjeseca maja i u Muzičkoj školi ,,Stevan Stojanović Mokranjac“ vrhunac je cijele školske godine. Zadovoljstvo postignutim rezultatima ne kriju, pogotovo onim koje su osvojili učenici  na raznim takmičenjima: u analima škole ostaće zapisano da su školske 2020/2021. godine osvojili čak 70 prvih nagrada od kojih osam laureata i sedam pobjednika kategorija.



Učenici su tokom školske godine ,,brusili“ svoja znanja i vještine na raznim muzičkim takmičenjima regionalnog, republičkog i međunarodnog karaktera, postižući odlične rezultate i predstavljajući Muzičku školu ,,Stevan Stojanović Mokranjac“ u najboljem svjetlu. 
 
Direktor Muzičke škole ,,Stevan Stojanović Mokranjac“ Mladen Jefimić kaže da su ponosni na svoje učenike i da itekako imaju razloga za slavlje.



- Ove školske godine smo, zahvaljujući našim vrijednim profesorima i đacima, učestvovali na brojnim takmičenjima i ostvarili zapažene rezultate. Iako smo uvijek osvajali veliki broj nagrada, mislim da ovako fantastične rezultate nismo imali. Osvojili smo čak 70 prvih nagrada od kojih osam laureata i sedam pobjednika kategorija“, ističe Mladen Jefimić.



Među 70 učenika koji su izuzetni talenti i koji su to potvrdili osvajanjem prvih nagrada na takmičenjima koja su održana u ovoj školskoj godini su Sergej Tadić ( učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole, a za četiri godine, koliko svira klavir, osvojio je 25 diploma, većinom su prva mjesta), Milica Jovanović ( prvi je razred, svira klavir i do sada bila na tri takmičenja i osvojila prve nagrade), Novak Trifković ( učenik drugog razreda Osnovne muzičke škole, u klasi profesorice klavira Aleksandre Radosavljević, osvojio je sedam prvih nagrada), Sofka Mihajlović ( drugi razred OMŠ, u klasi profesorice violine Ljiljane Veletić, prve nagrade osvojila na Republičkom takmičenju i na Internacionalnom takmičenju ,,Primavera“), Anja Novaković ( peti razred OMŠ, svira violinu, u klasi je profesorice Nikolete Pavlović, prve nagrade na Republičkom takmičenju i Internacionalnom takmičenju ,,Primavera“),  mladi harmonikaši Slavica Čović ( učenica petog razreda OMŠ), braća Radiša Blagojević i Vasilije Blagojević....

I kao što reče profesorica klavira Milena Vasiljević, ne treba zaboraviti da  iza ovih malih ljudi stoji veliki i naporan rad.
- Takav rad rezultirao je ovako velikom broju nagrada, kaže Milena Vasiljević istakavši koliko  važnu ulogu imaju ovi talentovani učenici imaju u formiranju muzičke kulture sredine u kojoj odrastaju.



Na maloj svečanosti organizovanoj u čast najboljih učenika ove škole, njih četvoro je svirkom uveličalo ovaj prigodan događaj. Poprilično zahtjevne kompozicije izveli su besprijekorno i s posebnom lakoćom. Na harmonici je svirao Vasilije Blagojević, Sofka Mihajlović  je na violini izvela Vivaldijev Koncert u G-duru, mlada violinistica Anja Novaković izvela je Krajslerovu Sicilijanu i Rigodon, Novak Trifković na klaviru Listovu Etidu opus 1, broj 1, a Aleksa Novaković na klaviru Preludijum u G-molu od Rahmanjinova.

Semberija info - M. Rešidović