BIJELjINA: Zatvoren prvi sajam cvijeća na gradskog trgu - Pobjednik Pero Nikolić iz Suvog Polja :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Zatvoren prvi sajam cvijeća na gradskog trgu - Pobjednik Pero Nikolić iz Suvog Polja


Prema odluci profesora sa Poljoprivrednog sajma iz Novog Sada, pobjednik prvog sajma cvijeća, koji je održan proteklog vikenda na gradskom trgu u Bijeljini, je Pero Nikolić, vlasnik Poljoprivrednog gazdinstva “Nikolić” iz Suvog polja. 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čestitao je pobjedniku Nikoliću i uručio zahvalnice ostalim učesnicima, među kojima je i Vladimir Dovlica Milićević, proizvođač domaćeg soka od ruže i drugim učesnicima, te AD “Komunalac” koji ima svoj rasadnik.



Sajam, na kojem je učestvovalo oko 20-tak uzgajivača cvijeća i raznoraznih dekorativnih sadnica iz Semberije, posjetio je ogroman broj sugrađana koji su mogli pogledati divno dekorisane štandove, ali i kupiti raznorazni cvijeće, te brojne dekorativne sadnice.



Gradonačelnik  Petrović zahvalio se svim učesnicima, uz želju da će sledeće godine biti još veći broj učesnika. 
Prema njegovim riječima, Bijeljina  može da bude ponosna na jednu ovakvu manifestaciju s obzirom da je cvijeće ukras našeg okruženja.

Organizatiori su obezbjedili predavače sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada za proizvođače cvijeća i zainteresovane sugrađane. Profesori su došli u Bijeljinu  upravo zahvaljujući Dajani Novaković, koja studira na Poljoprivrednom fakultetu i koja je i dala ideju za organizaciju sajma.

Cilj manifestacije jeste da se promoviše Bijeljina kao grad zelenila, a i da se  da podršku proizvođačima cvijeća. Organizatori sajma su Agrarni fond Grada Bijeljina, AD „Komunalac“ Bijeljina i Poljoprivredna zadruga Donje Crnjelovo,a pokrovitelj prvog sajma je Gradska uprava.

​Semberija info - Tekst i foto - Z. Kusmuk