UKRUPNjAVA LI SE OPOZICIJA U SKUPŠTINI GRADA BIJELjINA? :: Semberija INFO ::

 

UKRUPNjAVA LI SE OPOZICIJA U SKUPŠTINI GRADA BIJELjINA?


U prostorijama Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza u Bijeljini održan je sastanak predstavnika političkih partija koje čine opoziciju u Skupštini Grada Bijeljina. Sastanku je prisustvovao i  gradonačelnik Grada Bijeljina, Ljubiša Petrović.

Prema riječima prisutnih, sastanak je imao za cilj analizu aktuelne političke situacije u gradu kao i analizu rada stranaka okupljenih oko vladajuće „Koalicije za Bijeljinu“. Naglasili su jedinstvo i čvrstu kompaktnost u vlastitim redovima kao i vlastitu opredijeljenost za izgradnju bolje budućnosti građana Bijeljine.



Predstavnici opozicionih partija su ponovili da se vlast u Bijeljini, u svom radu mora rukovoditi interesima građana Bijeljine, a ne interesima vlasti u Banja Luci. Predsjednik GO PDP, Slaviša Marković je najavio mogućnost prekompozicije vlasti u Gradu Bijeljina tokom druge polovine 2021. godine. Razgovori sa drugim političkim subjektima su u toku i, po njegovim riječima sljedećem sastanku opozicije će prisustvovati predstavnici još jedne političke stranke koja ima odbornike u Skupštini Grada.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović je takođe ponovio snažnu opredijeljenost ka zajedničkoj političkoj platformi opozicije u gradskom parlamentu. Po njegovom mišljenju, realne su mogućnosti za formiranje nove skupštinske većine.

- Uvijek, nakon svake sjednice Skupštine grada obraduje me kada čujem da zaista ima odbornika koji razmišljaju u smislu razvoja Grada Bijeljina, u smislu poštovanja zakonskih procedura, u smislu kako da pomognemo jedni drugima i da pomognemo ljudima i da budemo mi još odgovorniji, savjesniji i još bolji servis ljudima koji su nas birali“, rekao je gradonačelnik Grada Bijeljina.

Semberija info - I. Gutić