DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: VAKCINACIJA TEČE PO UTVRĐENOM PROGRAMU IMUNIZACIJE :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: VAKCINACIJA TEČE PO UTVRĐENOM PROGRAMU IMUNIZACIJE


Imunizacija stanovništva na području Bijeljine teče po planu, a do 18. maja. prvom dozom je vakcinisano 4. 601 osoba i revakcinisano oko 2. 700. Direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin kaže da vakcinacija teče prema prethodno utvrđenom programu imunizacije i da, zahvaljući Vladi Republike Srpske i odličnoj saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, kontinuirano dobijaju vakcine kako bi se provela imunizacija stanovništva.

-Interesovanje za vakcinu je evidentno, a svi u Domu zdravlja smo maksimalno posvećeni ovom važnom zadatku, jer cilj svih nas je da se što prije vratimo normalnom životu. U vakcinalnom punktu vlada optimistična atmosfera, kako od zaposlenih, tako i od naših građana koji dolaze u zakazanim terminima da se vakcinišu. Takođe, moram da istaknem da nije bilo neželjenih efekata vakcinisanih građana, ali i da se zahvalim građanima što se prdržavaju epidemioloških mjera“, rekla je prim. dr Đukin i naglasila da vakcina ima dovoljno.

-Trenutno imunizujemo građane koji su hemodijalizni i hronični pacijenti, te ratne vojne invalide, a potom će uslijediti i treća faza imunizacije, a riječ je o građanima koji su opisom posla, izloženi stalnim kontaktima“, pojasnila je prim. dr Đukin.