UGOVORI SA ŠEST AUTOPREVOZNIKA :: Semberija INFO ::

 

UGOVORI SA ŠEST AUTOPREVOZNIKA


Gradonačelnik  Ljubiša Petrović potpisao je danas ugovore sa šest autoprevoznika o subvencionisanju prevoza 1070 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Bijeljina.

-Učešće Grada u subvencionisanju je 30 konvertibilnih maraka po učeniku. Na ovaj način izbjegli smo povećanje cijene prevoza, roditeljima omogućili uštedu u kućnom budžetu, a autoprevoznicima ublažili posljedice štete koju trpe zbog epidemije virusa korona“, istakao je gradonačelnik Petrović.

Autoprevoznik Milan Čuturić zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na razumijevanju koje su iskazali povodom subvencionisanja.

-Cijena prevoza za učenike ostaje ista i iznosi od 45 do 75 KM, u zavisnosti od relacije. Kao što znate naša djelatnost je jedna od najpogođenijih posljedicama virusa korona i zato nam je subvencija itekako dobro došla“, rekao je Čuturić.


Na sastanku je bilo riječi i o iznalaženju boljih rješenja u vezi sa  funkcionisanjem gradskog saobraćaja, naročito u centru grada.

-Zakazali smo sastanak za četvrtak naredne sedmice sa predstavnicima resornih odjeljenja Gradske uprave, Policijske uprave Bijeljina i autoprevoznika, da bismo čuli stručna mišljenja s ciljem boljeg regulisanja saobraćaja“, najavio je gradonačelnik Petrović i dodao da će se na ovaj način krenuti u postupak rješavanja problema saobraćajne gužve i nedostatka javnog gradskog prevoza, ocjenjujući kao nedopustivo da ga drugi dan po veličini u Republici Srpskoj još nema.

Vlasnik preduzeća „Semberija-transport“ Pantelija Mitrović poručio je da bi uvođenje javnog prevoza bilo veoma značajno, kako sa aspekta povezivanja ruralnog područja sa gradom, tako i zbog jeftinijeg prevoza građana.

-Za prevoznike bi to bilo izuzetno korisno, jer bi smo obezbijedili sigurnije poslovanje i očuvanje radnih  mjesta. Uz dogovor sa gradonačelnikom, javni prevoz bio bi subvencionisan, kao što je to praksa u većini razvijenih država. Prema dosadašnjim iskustvima potrebno je oko godinu dana da se izradi kvalitetna studija izvodljivosti, da bismo krenuli u realizaciju, a mi smo danas sa gradonačelnikom započeli razgovore na tu temu i očekujemo da ovaj projekat i zaživi“, zaključio je Mitrović.

Semberija info