STEKO CENTAR ŠIRI SVOJE KAPACITETE :: Semberija INFO ::

 

STEKO CENTAR ŠIRI SVOJE KAPACITETE


Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović danas je posjetio Steko centar, kompaniju koja je regionalni lider u proizvodnji montažnih kuća. Domaćini su gradonačelnika Petrovića upoznali sa postignutim rezultatima, usvojenim i primjenjenim tehnologijama, uspostavljenim poslovnim vezama kao i planovima za budućnost.



- Pokazali smo Gradonačelniku lokaciju gdje planiramo graditi novi proizvodni pogon u kojem ćemo zaposliti novih stotinjak radnika. Predviđeno je da novi proizvodni pogon ima dvostruko veći kapacitet od postojećih proizvodnih kapaciteta naše komapnije“, rekao je Milenko Stevanović, direktor Steko centra.

Danas je u prostorijama kompanije potpisan ugovor o proizvodnji i isporuci montažnih kuća za tržište Holandije. Predstavnik kupca,Tajs Rajzenberg je rekao da će, u projekciji razvoja stambenog fonda Holandije ovoj zemlji u narednih deset godina nedostajati oko milion novih stambenih jedinica. Zadovoljni cijenom i kvalitetom proizvoda Steko centra već dvije godine sarađuju sa bijeljinskom kompanijom i planiraju da tako nastave još dugo.



Nakon razgovora sa menadžmentom Steko centra i obilaska kompanije, gradonačelnik Ljubiša Petrović je ponovio stav o opredijeljenosti Gradske uprave ka svakoj vrsti podrške privrednim subjektima naročito onim izvozno orijentisanim, koji konstantno ulažu u razvoj novih tehnologija i zapošljavaju nove radnike. Gradska uprava Grada Bijeljina će u najkraćim rokovima izlaziti u susret svim zahtjevima onih kompanija koje u narednom periodu budu ulagale u širenje vlastitih proizvodnih pogona.

- Postoji plan da gospodin Stevanović sa svojim stranim partnerima otvori jednu firmu čime bi se napravilo 200 novih radnih mjesta za osobe ženskog pola. Obaveze Gradske uprave bi se ticale obezbjeđenja lokacije i infrastrukture neophodne za jedan takav projekat. Gospodin Stevanović je predstavio još jedan prijedlog koji bi zajedno realizovao Grad Bijeljina i Steko centar. Radi se o Narodnoj kuhinji, za koju bi Gradska uprava obezbijedila za takvu namjenu adekvatan prostor a Steko centar, kao društveno odgovorna kompanija bi našim socijalno ugroženim stanovnicima dijelila 150 obroka na dnevnom nivou“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Semberija info - I. Gutić