SREDNjA ŠKOLA U JANjI OBILjEŽILA VAŽAN JUBILEJ :: Semberija INFO ::

 

SREDNjA ŠKOLA U JANjI OBILjEŽILA VAŽAN JUBILEJ


U prostorijama Srednje stručne škole u Janji danas je obilježen značajan jubilej ove srednjoškolske institucije. Naime , početkom 2000. godine su upisani prvi đaci u ovu školu a prethodna, pandemijom obilježena godina nije dozvolila da se na pravi način obilježi 20 godina uspješnog rada.

Direktor SSŠ u Janji, Aleksandar Matić danas je skromnim programom skrenuo pažnju javnosti i čelnih ljudi Grada Bijeljina na dosadašnje uspjehe i planove za budućnost ove škole.



-Ova škola trenutno broji oko 300 učenika. Naša je specifičnost što obrazujemo mlade u zanimanjima koja su na našem tržištu deficitarna: građevinski i arhitektonski tehničar, turistički tehničar, trgovački i ugostiteljski tehničar, kuvar, konobar, keramičar. Svršenici naše škole po završenom školovanju nemaju mnogo problema da nađu posao. U narednom periodu planiramo da formiramo informatički kabinet za potrebe učenika koji se školuju u građevinskoj i arhitektonskoj struci“, rekao je direktor Matić i pohvalio nekoliko donatora iz Janje koji su u prethodnom periodu, kroz različite vidove donacija pomogli da se nastava, naročito praktična, izvodi na jako visokom nivou.

Predsjednik skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević se pohvalno izrazio prema ovako postavljenom konceptu škole koji obrazuje mlade u onim smjerovima koji će im omogućiti brzo zapošljavanja po završetku škole.



-Skupština Grada Bijeljina je na posljednjoj sjednici donijela odluku po kojoj će se svakom srednjoškolcu koji putuje do škole subvencionisati mjesečna karta sa 30 konvertibilnih maraka. Vjerujem da će ova odluka doprinijeti većem broju upisanih srednjoškolaca u novoj školskoj godini“, rekao je predsjednik gradskog parlamenta.



Gradonačelnik Ljubiša Petrović je, nakon obilaska škole i uvida u školske kapacitete izrazio zadovoljstvo viđenim i obećao svaki vid podrške razvoju nastave u Srednjoj stručnoj školi u Janji.

Semberija info