SARA DRAGIČEVIĆ POBJEDNICA FESTIVALA DJEČIJE POEZIJE :: Semberija INFO ::

 

SARA DRAGIČEVIĆ POBJEDNICA FESTIVALA DJEČIJE POEZIJE


Snagom svojih pjesama Sara Dragičević će da dopre do mnogih ljudi, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović prilikom prijema koji je organizovan povodom pobjede ove mlade Bijeljinke na Međunarodnom festivalu dječije poezije ,,Dječije carstvo“ u Banja Luci.
 
,,Potraži me u svakom licu/ koje na moje liči./ Tebi u ruke ceo svet ako me nađeš./
Potraži me u svakom oku po boji/ sličnom mojim očima./Tebi u ruke pregršt zvezda ako me tamo ima./
Potraži me.../ u lišću.../ u kiši.../ u oblacima.../ Tebi u ruke vetar ako me tamo ima./
Potraži me gde me nikad tražio ne bi./ Potraži me.../ u sebi.“, stihovi su pjesme ,,Potraži me“ Sare Dragičević koju je stručni žiri proglasio pobjednicom ovogodišnjeg Međunarodnog festivala dječije poezije ,,Dječije carstvo“. 
 
Pobjednička pjesma, zajedno sa najljepšim stihovima mladih pjesnika, štampana je u Zborniku festivala.
 
-Osvojila sam prvo mjesto na konkursu Boračke organizacije Bijeljina, a nakon toga sam se prijavila na konkurs festivala ,,Dječije carstvo“ na koji se ove godine prijavilo preko 4.500 učesnika sa oko 8.000 radova. Moja pjesma,,Potraži me“ osvojila je prvu nagradu“, rekla je 13-godišnja Sara, učenica šestog razreda osnovne škole ,,Vuk Karadžić“.
 
Sara kaže da za budućnost još nema planove, a poeziju piše oko dvije godine. Njena nastavnica srpskog jezika i književnosti Slavica Račanović, koja već duži niz godina u školi vodi literarnu sekciju, kaže da je Sara najveći uspjeh u njenom radu, ali i u istoriji škole ,,Vuk Karadžić“.



-Smatram da je Sara već pjesničko ime našeg grada. Ona nas svojim stihovima, svojom maštom, prefinjenom emocijom i dubokom mišlju vodi u putovanje kroz vrijeme i prostor. Sara pjeva o ljepoti beskrajnoj i zna šta znači biti pjesnik, a biti pjesnik znači pozivati se na vječitu ideju lijepog“, istakla je Slavica Račanović.
 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović je, čestitajući na uspjehu mladoj pjesnikinji, obećao podršku Gradske uprave Grada Bijeljine kako njoj, tako i svim talentovanim mladim ljudima i njihovim mentorima.
 
-Ovakvi rezultati ne smiju ostati nezapaženi. Želimo da afirmišemo mlade talente, da budu prepoznati i podržani od strane Gradske uprave, kako bi, kada odrastu, postali savršeni umjetnici koji će sebe i svoju Bijeljinu predstavljati u najboljem svjetlu svuda gdje se pojave u svijetu“, izjavio je Petrović.

Semberija info