Omladina SDS-a dijelila vaskršnja jaja :: Semberija INFO ::

 

Omladina SDS-a dijelila vaskršnja jaja


Povodom obilježavanja najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, danas je u organizaciji Aktiva mladih Srpske demokratske stranke Gradskog odbora Bijeljina, ispred Centra za kulturu, upriličena podjela vaskršnjih jaja, slatkiša i poklona najmlađima, čime su na simboličan način  sa svojim sugrađanima podijelili radost ovog velikiog praznika.

Mladima SDS-a pridružili su se predsjednik Gradskog odbora SDS-a Tomica Stojanović i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji su poručili da je ovo prilika da svi zajedno, u ljubavi, u jedinstvu snage i vjere, sugrađanima čestitaju Vaskrs i požele im sve najljepše.

U međusobnom obraćanju, učesnici ovog događaja razmijenili su čestitke i jedni drugima poželjeli da radost Vaskrsa proslave u miru i veselju, u skladu sa pravoslavnim srpskim običajima.

Predsjednik omladine SDS-a Aleksa Ristić čestitao je svim pravoslavnim vjernicima današnji praznik uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse- Vaistinu vaskrse!

,,Mi godinama unazad obilježava ovaj dan zajedno sa svojim sugrađanima. Srpska demokratska stranka na ovaj način pokazuje ljubav i poštovanje prema pravoslavnoj vjeri, tradicionalnim vrijednostima i običajima srpskog naroda“, rekao je Ristić izražavajući zadovoljstvo što se svakim danom sve više mladih priključuje SDS-u.

On je podsjetio da vaskrsenje Isusa Hrista, njegova snaga i bol, svakom od nas treba da bude jedan veliki motiv i vodilja u svemu dobrom što ostvarujemo u svom životu, a što će biti  zasnovano na principima pravoslavne vjere, tradicije i običaja.

Predsjednik bijeljinskog SDS-a Tomica Stojanović poručio je da tokom cijele godine, a na današnji dan posebno, svi trebamo da pokažemo dobru stranu svoje ličnosti, svog udruženja, svoje grupacije...da pokažemo dobro u svakom obliku, i da na takav način funkcionišemo kroz život.

,,Srpska demokratska stranka se trudi i nastoji da uvijek bude uz svoj narod, kako danas, tako i svakog drugog dana. Okupljamo se ovdje na Gradskom trgu tradicionalno, na ovaj način želimo da obilježimo ovaj veliki praznik, da se družimo sa narodom, da prije svega djeci poklone podijelimo“, ističe Tomica Stojanović.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je, čestitajući svim pravoslavnim hrišćanima najradosniji i najveći hrišćanski praznik Vaskrs, zaželio da ga provedu u miru, zdravlju i veselju.

,,Svima nama žrtva koju je Isus Hristos podnio stradavši na veliki petak, a tri dana nakon stradanja, na Vaskrs, u nedelju, dokazao je da je pobijedio smrt. To je ono što nas vjera uči i ja sam ubijeđen da će  svi naši sugrađani, a tako i građani širom Republike Srpske i širom svijeta koji su pravoslavni hrišćani, provesti Vaskrs u harmoniji, miru, toleranciji i ljubavi“,  rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović izrazivši nadu da ćemo svi zajedno uspješno pobijediti pandemiju uzrokovanu korona virusom, te da ćemo iz pandemije izaći moralno i duhovno jači.

Semberija info - M. Rešidović