Održana četvrta redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Održana četvrta redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina


Sve tačke koje su se našle u konačnom prijedlogu Dnevnog reda četvrte redovne sjednice Skupštine Grada Bijeljina, nakon konstruktivne rasprave, su usvojene.

- Zadovoljan sam što je današnja sjednica protekla u potpuno korektnoj atmosferi, uz argumentovanu i dobronamjernu diskusiju. Nadam se da će ovakva praksa biti nastavljena i na narednim sjednicama - istakao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović smatra da je ova sjednica Skupštine Grada bila konstruktivna, jer su u njenom radu, za razliku od prethodnih sjednica, poštovani zakoni i Poslovnik o radu Skupštine Grada Bijeljina.

- Odbornici su na ovoj sjednici donijeli niz dobrih odluka, koje su uglavnom podržane jednoglasno, poput subvencije prevoza učenika osnovnih i srednjih škola i smanjenja cijene boravka djece u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“. Gradska uprava planira da nađe način za subvenciju boravka djece i u privatnim ustanovama predškolskog obrazovanja i da izjednači njihove cijene boravka sa cijenom u gradskom vrtiću. Smatram da je uklanjanje izvještaja o poslovanju „Eko-depa“ i SKUD-a „Semberija“ sa Dnevnog reda sjednice znak političke neusaglašenosti u skupštinskoj većini, kao i da je nedopustivo da neka javna preduzeća, poput „Eko-depa“ i „Banje Dvorovi“, navode da posluju pozitivno a da istovremeno ne mogu da samostalno izmiruju svoje kreditne obaveze - naglasio je gradonačelnik Petrović.

​Grad Bijeljina