OBAVLjENA NAJSAVREMENIJA OPERACIJA KATARAKTE FAKO METODOM :: Semberija INFO ::

 

OBAVLjENA NAJSAVREMENIJA OPERACIJA KATARAKTE FAKO METODOM


Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Bolnici ,,Sveti vračevi'' u Bijeljini, predstavljene su nove procedure u radu Odjeljenja za oftalmologiju. Operacija katarakte, kao jedne od najčešćih operacija na ljudskom organizmu, sada se vrši u bijeljinskoj bolnici najsavremenijom opremom i timom ljekara Odjeljenja za oftalmologiju na čelu sa dr Daliborkom Ješurić, načelnicom Odjeljenja.

Profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice ,,Sveti vračevi'' u Bijeljini je istakao da je rad na Oftalmološkom odjeljenju podignut na najviši nivo, te da se operacija katarakte obavlja najsavremenijom metodom.
 
  • Radimo ulatrazvučne operacije katarakte najsavremenijom svjetskom metodom. Najznačajnija stvar jeste što su doktori naše bolnice već edukovani da mogu samostalno raditi operacije na čelu sa načelnicom oftalmološkog odjeljenja dr Daliborkom Ješurić. Nove procedure su pokrenute u vrijeme korone što je poseban uspjeh'', naveo je profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice ,,Sveti vračevi''.

 
Edukacija ljekara sa Oftalmološkog odjeljenja je izvršena u saradnji sa dr Draganom Martinović iz Sremske Mitrovice, stručnim konsultatnom.
 
  • Oftalmološko odjeljenje u Bijeljini posjeduje najsavremeniju medicinsku opremu iz oblasti oftalmologije. Vrlo brzo su doktori osposobljeni da mogu samostalno da rade operacije. Akcenat je na pružanju najbolje moguće usluge građanima Bijeljine i Republike Srpske'', naveo je dr Martinović.
Na čelu tima ljekara na Oftalmološkom odjeljenju je Daliborka Ješurić, načelnica odjeljenja, koja je istakla da je unaprijeđen rad na tom odjeljenju putem nabavke najsavremenije opreme i edukacije ljekara sa odjeljenja u smislu osamostaljivanja u obavljanju operacija katarakte.
 
  • Imamo mlad i motivisan tim, koji stiče nove vještine i znanja. Naš cilj nije samo širenje usluga nego svakodnevno poboljšavanje kvaliteta istih. Lista čekanja za operaciju katarakte postoji ali pacijenti jako brzo dolaze na operaciju'', istakla je dr Ješurić.
 
Govoreći o oboljelim koje izaziva virus korona, dr Zlatko Maksimović je istakao da je epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje teška. Na liječenju je trenutno 84 bolesnika od kojih je 19 na respiratorima, a 44 na kiseoničkoj terapiji. U protekla 24h primljeno je, čak, 11 pacijenata.
 
  • Situacija u Bijeljini u vezi sa kovidom se ne smiruje u odnosu na prethodan period. Registrovano je 35 novih slučajeva. Pozivam stanovništvo da se poštuju epidemiološke mjere naročito sada u vrijeme praznika'', istakao je Maksimović.
  •  
Semberija info