BIJELjINA: Gradska uprava planira da asfaltira sve gradske ulice :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Gradska uprava planira da asfaltira sve gradske ulice


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je preduzeće „Bijeljina put“, gdje je na sastanku sa rukovodstvom ove kompanije razgovarao o nastavku i unapređenju saradnje Gradske uprave i „Bijeljina puta“ u poslovima izgradnje i održavanja putne infrastrukture.



- Želimo da uvažimo potrebe ove društveno odgovorne kompanije koja zapošljava 175 radnika i da njihove zahtjeve upućene Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave riješimo na obostranu korist. Takođe, želimo da unaprijedimo našu saradnju u poslovima asfaltiranja i održavanja puteva. U saradnji sa zainteresovanim kompanijama, među kojima je i „Bijeljina put“, planiramo da asfaltiramo sve neasfaltirane gradske ulice jer je neprihvatljivo da još uvijek imamo takve slučajeve na razdaljini od samo jednog ili dva kilometra od centra grada - istakao je gradonačelnik Petrović.

„Bijeljina put“, osim Grada Bijeljina, radi i na teritoriji Distrikta Brčko i opština Pelagićevo, Ugljevik i Lopare. Pored izgradnje novih puteva, bavi se zimskim i ljetnjim održavanjem oko 750 kilometara putne mreže.



-  Uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom virusa Korona, nismo smanjili broj zaposlenih, a nastavili smo i sa investicijama u modernizaciju i proširenje tehničkih kapaciteta „Bijeljina puta“. Nabavili smo potpuno novo i automatizovano postrojenje betonske baze i šest teretnih vozila sa najsavremenijom zimskom opremom - naglasio je direktor „Bijeljina puta“ Nemanja Đaković.

Gradonačelnik je najavio nastavak posjeta privrednim subjektima na teritoriji Grada Bijeljina, kao i da će Gradska uprava, u saradnji sa Privrednim savjetom i Regionalnom privrednom komorom, pomoći u ublažavanju posledica pandemije virusa Korona u privredi.

Grad Bijeljina