BIJELjINA: JAVNI ČAS NA TEMU VJERE I ETOSA CRKVE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: JAVNI ČAS NA TEMU VJERE I ETOSA CRKVE


Dana 1.aprila 2019. godine u 12:30 časova u holu JU Gimnazije "Filip Višnjić" Bijeljina u organizaciji sociološke sekcije održan je javni čas na temu vjere i etosa Crkve.
 
Srđan Mastilo, profesor pravoslavne vjeronauke u odnosnoj školi, u kratkom uvodu izložio je  otkrivenje Boga u starozavjetnoj i novozavjetnoj istoriji.


 
Prezviter Siniša Šarenac, bijeljinski paroh i koordinator za katihezu Eparhije zvorničko-tuzlanske, u svom uvodnom slovu je pažnju posvetio odnosu mladih prema Crkvi i odnosu Crkve prema mladima.
 
U nastavku javnog časa razvio se inspirativan dijalog u kojem su učenici postavili niz pitanja i podijelili sa svima svoja iskustva i viđenja Crkve, joge, usamljenosti, nacije i etike. Na nekoliko učeničkih pitanja predavači nisu dali identične odgovore, a što je pomoglo gimnazijskim đacima da uvide da vjera Crkve nije ideologija, koja ima spremne odgovore na sva pitanja, nego prostor slobode kojom nas Gospod oslobodi.


 
Pošto je jedan javni čas maleni isječak vremena da bi se pokušali pronaći bar obrisi odgovora na postavljena pitanja, dogovoreno je novo druženje sličnog tipa.

Eparhija zvorničko - tuzlanska