Gradska uprava otklanja nepravilnosti u svom radu :: Semberija INFO ::

 

Gradska uprava otklanja nepravilnosti u svom radu


Gradska uprava je, u sklopu procesa otklanjanja nepravilnosti u svom radu, izvršila i provjeru zakonitosti zasnivanja radnih odnosa svojih službenika.

- Do sada smo utvrdili da postoji određeni broj nepravilnosti u ovoj oblasti, među kojima je i zasnivanje radnog odnosa šefa Odsjeka za rad i koordinaciju sa mjesnim zajednicama. Raspoređivanjem bivšeg načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Slaviše Savića na to radno mjesto prekršene su odredbe članova sedamdeset i jedan, osamdeset i devet i devedeset Zakona o službenicima i namještenicima u organima lokalne samouprave Republike Srpske, jer je bez obaveznog internog konkursa raspoređen na više radno mjesto od onog za koje ima rješenje o stalnom radnom odnosu. On je smijenjen i raspoređen na drugo radno mjesto. Postoji još nekoliko ovakvih primjera nezakonitog rada i trošenja narodnog novca, kojem ćemo stati u kraj - istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On je dodao i da će Gradska uprava od Upravne inspekcije Republike Srpske tražiti provjeru zakonitosti zasnivanja radnih odnosa za više službenika Gradske uprave.

​Grad Bijeljina