DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: VAKCINACIJA SE NE OBAVLjA ,,PREKO VEZE“ :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: VAKCINACIJA SE NE OBAVLjA ,,PREKO VEZE“


Dom zdravlja Bijeljina demantuje sinoćnju lažnu tvrdnju  jednog bijeljinskog medija, da se vakcinacija obavlja ,,preko veze“.
 
Kako ističu, Dom zdravlja Bijeljina, kao odgovorna ustanova,   ima uspostavljenu službu  koja prima pozive građana, bilježi želje u vezi vakcine koju žele da prime, pravi raspored u zavisnosti od raspoloživosti vakcina i obavještava korisnike o prvom mogućem terminu vakcinacije, te je svaka druga tvrdnja najobičnija laž i manipulacija.
 
Direktor Doma zdravlja Bijeljina prim. dr Danijela Đukin odlučno odbacuje pokušaje bilo kog medija da bude uvučen u političke igre, ne prihvata politikanstvo i sa gnušanjem odbacuje sramne komentare koji blate zaposlene u ovoj ustanovi.
 
Kako upozoravaju, širenje neistine, panike i neprovjerenih informacija izuzetno je opasno u doba pandemije izazvane virusom korona, jer dovode do zagušenja zdravstvenog sistema i izlažu neopravdanim napadima one koji se najviše žrtvuju u borbi za zdravlje svih nas.
 
Naglašavaju, apsurd je veći jer je dezinformacija objavljena u danu kada je sa Srbijom dogovoren interventan  uvoz više hiljada doza vakcina, dok se istovremeno ulažu ogromni napori za obezbjeđenje novih vakcina u okviru COVAX programa kao i iz drugih izvora.
 
Iz Doma zdravlja Bijeljina ukazuju da, zakonski posmatrano, svako prenošenje neprovjerenih, nepotvrđenih informacija i glasina koje u doba opšte opasnosti dovode do zabune, šire paniku i strah među građanima ili izlažu napadima zaposlene u zdravstvenim ustanovama predstavlja krivično djelo.    
 
 S toga pozivaju sve medije da ne nasijedaju na ovakvu  vrstu manipulacije, kao i na saradnju u cilju što efikasnijeg funkcionisanja sistema i zaštite zdravlja građana.
 
 Semberija info