Program oporavka od poplava :: Semberija INFO ::

 

Program oporavka od poplava


U okviru programa oporavka od poplava UNDP BiH, danas je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao ugovore o sanaciji dvanaest stambenih jedinica  koje su oštećene u majskim poplavama  iz 2014. godine.

„U projekat sanacije uključena je Gradska uprava i razvojni program UN u BiH  (UNDP BiH). Donatori su Evropska unija i Vlada Republike Srpske. Građevinski radovi su u toku i izvode ih preduzeće „Prizma“ iz Bijeljine i „Mont – Gradnja“ iz Ugljevika. U pitanju je sanacija i opremanje kupatila, zamjena stolarije, podova, krečenje, radovi na elektro – instalacijama. Ukupna vrijednost radova je oko 55.000 KM“, izjavio je Mićić, podsjetivši da je sa UNDP- ijem BiH potpisan ugovor o sanaciji ukupno oko 125 kuća na području grada Bijeljina. Za te radove biće utrošeno oko 900.000 KM. U pitanju je sanacija oštećenih kuća na području tri mjesne zajednice, Brodac, Balatun i Pučile.

Mićić je podsjetio da je Gradska uprava do sada izdvojila oko 400.000 KM za izgradnju i popravku 44 kuće koje su  oštećene u poplavama.
„Već je izgrađeno 16 kuća, u toku je izgradnja 12 kuća, a potpisali smo još nekoliko ugovora za nastavak te akcije. Naša obaveza je obezbjeđenje projektne dokumentacije, građevinske dozvole i izgradnja infrastrukture. Vjerujem da će i ovi radovi biti korektno i na vrijeme obavljeni“, rekao je Mićić.

Semberske novine/Semberija info: Lj.Ljubojević