JOŠ JEDAN APEL IZ BIJELjINSKE BOLNICE :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDAN APEL IZ BIJELjINSKE BOLNICE


Pazite, broj zaraženih se ne smanjuje!

Aktuelna epidemiološka situacija je tema skoro svakodnevnih apela zdravstvenih radnika bolnice „Sveti vračevi“ u Bijeljini. S ciljem očuvanja javnog zdravlja i danas su iskoristili priliku da upozore i ohrabre građane Bijeljine na odgovoran i proaktivan odnos prema epidemiji virusa korona.

Načelnica pulmološkog odjeljenja bolnice „Sveti vračevi“, dr Slađana Trifković je naglasila da se, uprkos brojnim upozorenjima broj zaraženih ne smanjuje. Trenutni talas epidemije se odlikuje velikim brojem oboljelih sa teškom kliničkom slikom.  U prethodnim talasima epidemije, pogoršanje zdravstvenog stanja pacijenata se dešavalo, u prosjeku pet do sedam dana nakon infekcije dok ovih dana bijeljinski zdravstveni radnici svjedoče izuzetno teškim zdravstvenim komplikacijama i drugog i trećeg dana po nastaloj infekciji virusom korona. Virus je nepredvidiv na način da zdravstvenim radnicima ne ostavlja mogućnost pouzdanog prognoziranja kakve reakcije i poljedice može izazvati kod ljudi.

-Pozivamo građane da poštuju mjere zaštite koje su donijeli nadležni organi. U bolnici imamo pacijente koji imaju veoma teško zdravstveno stanje, uprkos tome što su se na vrijeme javili zdravstvenim institucijama i uprkos dosljednom poštovanju propisane terapije,“ rekla je dr Trifković.

Apel je uputio i Nemanja Paleksić koji je, uz pomoć bijeljinskih zdravstvenih radnika dobio bitku protiv virusa. Istakao je da, uprkos činjenici da je mlad čovjek i da je imao zdrave životne navike zaražen korona virusom te da je tokom liječenja proveo 30 dana na kiseoničkoj potpori. Uprkos početnom dobrom stanju organizma nakon infekcije je doživio „potpuni krah sistema“.


Obzirom da ulazimo u sezonu vjerskih praznika, iz bolnice „Sveti vračevi“ su ukazali na povećan faktor rizika u narednom periodu i pozvali građane da imaju na umu postojanje izuzetno aktivne i opasne epidemije i da svoje ponašanje usklade s tim.

-Epidemija će među nama biti prisutna onoliko koliko joj mi dozvolimo da bude,“ poručili su iz bolnice „Sveti vračevi“.

​Semberija info