PONOSNOM KARTICOM DO POPUSTA :: Semberija INFO ::

 

PONOSNOM KARTICOM DO POPUSTA


Danas su u Gradskoj kući uručene “ponosne kartice” porodicama sa troje ili više djece u sklopu projekta “Prijatelji porodice”. Cilj projekta je da se “ponosnom karticom” ostvaruju popusti na usluge i proizvode kod pravnih lica u RS.

Planirano je da se u toku ove godine podijeli 7000 kartica te da se uključi 40 gradova i opština. Trenutno je pripremljeno 4 000 kartica koje će biti podijeljene do sredine proljeća. U Bijeljini postoji skoro 700 porodica sa troje ili više djece, koje će biti nosioci “ponosne kartice”.

Pozivam privrednike iz grada Bijeljina  da se što više odazovu učešću u ovom projektu i da  višečlanim porodicama,  koje zaslužuju svaku pohvalu i podršku, odobre popust, koji je njima prihvatljiv. Time će se reći veliko hvala ovim porodicama i pokazati društvena  odgovornost. To je ključno u ovom projektu, istakao je  doc. dr Dragan Dakić, predsjednik Fondacije “Za porodicu”.

Visina popusta je predmet ugovora između Fondacije i poslovnog subjekta koji se uključi u projekat, a korisnicama kartice ove informacije će biti dostupne putem aplikacije za mobilni telefon i veb aplikacije. Popusti važe na teritoriji cijele Republike Srpske a očekuje se uskoro i uključivanje privrednih subjekata iz Srbije, makar onih koji djeluju na teritoriji Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je istakao da pronatalitetna politika treba da bude dominantna i prepoznatljiva uz pomoć ovakvih i sličnih projekata.

Roba i namirnice široke potrošnje će sigurno uz „ponosne kartice“ sa popustima biti dostupnije. Ovo je samo jedan u nizu projekata u cilju osnaživanja porodice, rekao je Petrović.

Zahvalnost na realizovanom projektu su izrazile i višečlane porodice.

Realizacijom projekta „Ponosna kartica“, gradonačelnik je dokazao da je čovjek od riječi, koji vodi računa o pronatalitetnoj politici i brine o višečlanim porodicama. „Ponosna kartica“  nam mnogo znači, jer samom kupovinom ćemo ostvariti popuste, istakla je Branka Gavrić, majka šestoro djece dok je Alimanović Mustafa, otac desetoro djece, istakao da ovakva pomoć mnogo znači i romskim porodicama.

Semberija info