SUTRA PODJELA BESPLATNIH SADNICA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SUTRA PODJELA BESPLATNIH SADNICA U BIJELjINI


Posadi svoj hlad
 
Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših sugrađana, Grad Bijeljina se pridružio akciji „Posadi svoj hlad“ i ovom prilikom obavještava građane da će biti organizovana javna podjela sadnica. Podjela će biti organizvana u Bijeljini sutra, 9. aprila, u 12 časova na Trgu.  Sadnice su obezbijeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mjesta gdje živimo i kojima je bitno zdravlje građana.
 
Akcenat ove aktivnost je podjela sadnica bijelog jasena svim građanima koji dođu u pomenutom terminu. Zato posadite svoj hlad i obezbijedite čist vazduh čitavoj zajednici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu.
  
Svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju, logo sponzora kao i QR putem kojeg svaki vlasnik sadnice može da se registruje i  da prati uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za ime osobe koje je posadila jasen i datum sadnje.
 
Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svjetske akcije „Trillion Trees” Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, u kojoj je „Zeleni razvojni centar“ partner za održiva ekološka rješenja. Ovaj projekat je  usaglašen sa evropskim Zelenim planom u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.