Aplikacija Go grin dostupna građanima Bijeljine :: Semberija INFO ::

 

Aplikacija Go grin dostupna građanima Bijeljine


Građani Bijeljine odnedavno imaju mogućnost da koriste aplikaciju za mobilne telefone „Go grin“ (Go Green), pomoću koje mogu da prijave divlje deponije, lociraju zelena ostrva, povežu se sa nadležnim institucijama, edukuju se o ekologiji i skeniraju otpad.

Službenici Gradske uprave Bijeljine redovno ažuriraju sadržaj, pa su građani uz pomoć ove aplikacije obavješteni o svim eko-danima, akcijama čišćenja i sađenja, kako u svojoj, tako i u drugim lokalnim zajednicama koje su uključene u ovaj projekat.

Aplikacija služi i kao izvor zabave, ali sa edukativnim segmentom. Korisnici mogu da se zabave rješavajući misije čišćenja okoline i da nauče u koju kantu ide papirna maramica, limenka ili neki drugi otpad. Igrica je osmišljena da sve generacije, a posebno najmlađi, nauče pravilno da recikliraju kroz interaktivno učenje.

Aplikacija je dostupna svim građanima na linku: www.gogreen.ba ili skeniranjem „Kju-ar“ (QR) koda. Njeno korištenje je omogućeno u 14 opština i gradova, a osmisšljena je od strane tima mladih ljudi na prošlogodišnjem „Hakatonu“ održanom u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – „Riload“ (ReLOaD), koji finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

​Grad Bijeljina