Eko Put Bijeljina: Oplemenjivanja prostora Eko-vizitor centra Jezera :: Semberija INFO ::

 

Eko Put Bijeljina: Oplemenjivanja prostora Eko-vizitor centra Jezera


Aktivisti/kinje Eko Puta nastavili su sa dobrom praksom oplemenjivanja prostora Eko-vizitor centra ''Jezera'' i pojasa bare Starače sađenjem sadnica šumskog sadnog materijala. Prošle godine smo zasadili 35 sadnica jablana i 100 sadnica barskog, belog jasena, a od početka 2021 godine zasađeno je još 60 sadnica barskog jasena, 10 sadnica crne barske topole ili jošike i 10-15 sadnica barskog duda i bagrema. 



Živimo u kompleksnim vremenima zagađene životne sredine i prirode oko nas: naše vode su se pretvorile u divlje deponije, naše šume su se pretvorile u divlje deponije i tu samo raste kiselo drvo i korov a vazduh koji udišemo pun je zagađujućih čestica.



Jedini način da stanemo na put tolikom zagađenju je da promenimo navike i stav prema prirodi i svetu oko sebe i da nađemo svoje mesto u eko sistemu i biosferi planete Zemlje, da svako od nas pronađe tu iskru aktivizma i da svoj doprinos zajedničkom suživotu kako sa ljudima oko sebe tako i sa drvećem, biljem, životinjama i vodama. Nije teško biti ekološki odgovoran i kulturan!

Eko Put Bijeljina