HUMANI ASPEKT POLICIJSKE PROFESIJE: Dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi :: Semberija INFO ::

 

HUMANI ASPEKT POLICIJSKE PROFESIJE: Dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi


Povodom obilježavanja 4.aprila Dana policije Republike Srpske, pripadnici policijske uprave Bijeljina su juče i danas proveli akciju dobrovoljnog davanja krvi.  

- Naše je veliko zadovoljstvo što smo danas i juče ugostili pripadnike Policijske uprave Bijeljina. Akcija je tradicionalna a  povod za akciju je predstojeći praznik Dan policije Republike Srpske. Ove godine imamo najavljeno 40 dobrovoljnih davaoca krvi, međutim ne treba zaboraviti da mimo organizovane akcije, svakodnevno u našu službu dolaze i daruju krv pripradnici Policijske uprave Bijeljina tokom cijele godine. Zahvaljujući njima i svim ostalim davaocima krvi, obezbjeđujemo dovoljne količine krvi da zadovoljimo sve naše potrebe. I ova akcija je realizovana poštujući sve principe i propisane epidemiološke mjere, vezano za pandemiju korona virusa. Ovu priliku koristim da se zahvalim organizatorima na strpljenju, dosljednosti i dogovoru sa nama, da i u ovakvim uslovima  održimo planiranu akciju. Pozdravljam sve pripadnike policije Republike Srpske, čestitam predstojeći praznik i naročito se zahvaljujem davaocima i želim im dobro zdravlje, istakla je prim. dr Snežana Gegić, načelnica Službe za transfuzijsku medicinu u Bijeljini. 

- U sklopu obilježavanja 4. aprila Dana policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS već tradicionalno kao i svake godine, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. U ovoj dvodnevnoj akciji, koja se održava 30. i 31. marta, dobrovoljno će se javiti oko 40 naših pripadnika, koji će na ovaj način darivajući krv, još jednom iskazati humani aspekt policijske profesije. Možemo se pohvaliti da u našim redovima imamo više od stotinu pripadnika, koji su redovni dobrovoljni davaoci krvi, a ono što nas posebno raduje jeste veliki broj naših mladih službenika, koji se rado odazivaju ovim akcijama, ističe se iz Policijske uprave Bijeljina.

U Službi za transfuzijsku medicine, zatekli smo i mlade službenice Policijske uprave Bijeljina, koje su dobrovoljno dale krv.  

– Dobrovoljno dajem već treći put krv, u cilju pomoći mladim ljudima, kojima je potrebna krv. Veliki broj ljudi se odazvao ovoj akciji, ističe Nada Đukić, pripadnica Policijske uprave Bijeljina.