U BIJELjINI NA RESPIRATORU 18 OBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI NA RESPIRATORU 18 OBOLjELIH


Na liječenju u kovid bolnicama je 72 bolesnika, od kojih dvije trećine imaju tešku kliničku sliku. Na respiratoru je 18 oboljelih, a 41 je na kiseoničnoj terapiji, dakle, više od 80 odsto hospitalizovanih zahtijeva neki vid kiseoničke potpore. Još je 12 prijema evidentirano za protekla 24 sata. “Stanje u kovid bolnicama je veoma ozbiljno. Veliki broj hospitalizovanih je sa teškom i izrazito teškom kliničkom slikom.

Oboljele sa lakšim kliničkim slikama ne liječimo u kovid bolnicama. Njih u saradnji sa primarnom zdravstvenom zaštitom liječimo kod kuće”, izjavio je danas direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović.
 
U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano 11 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Apelujemo na sve da se stiktno pridržavamo osnovnih mjera zaštite: nošenje maski, redovna higijena ruku, održavanje fizičke distance, jer to je jedini način da se zaštitimo od infekcije koronavirusom. Samo odgovornim ponašanjem čuvamo svoje zdravlje, a time i zdravlje svih ljudi oko nas.