UKIDANjEM RADNE SUBOTE PRIMJER BRIGE O RADNICIMA :: Semberija INFO ::

 

UKIDANjEM RADNE SUBOTE PRIMJER BRIGE O RADNICIMA


Ukidanje radne subote je dobar primjer brige o boljem položaju radnika koje je u okviru svog poslovanja uveo bijeljinski privrednik Savo Popić.

Popić se na ovaj korak odlučio nakon dvadeset godina radnog staža provedenih u privredi i privatnom sektoru.

“Radio sam sedmično po 6, a nekada i sedam dana, kao vlasnik firmi odlučio sam da svojim radnicima ukinem radnu subotu”, rekao je novinarima Popić.

On je objasnio da je u okviru poslovanja njegove firme, tri mjeseca  trajao probni period ukidanja radne subote, te da je uvidio da je ova poslovna ideja ostvariva i sa ponosom istakao da će  zaposleni raditi pet dana sedmično  uz nepromijenjenu platu.

“U tromjesečnom probnom periodu uvidio sam da je produktivnost rada poboljšana, međuljudski odnosi bolji, radnici rade sa većim entuzijazmom i motivacijom, što je sasvim dovoljno bilo da nam neradna subota postane praksa”, rekao je Popić.

Kao privrednik, Popić je naglasio, da nema ništa bitnije od zadovoljnog radnika.

“Ovim malim gestom učinili smo puno, radnici sada vikendom provode više vremena sa svojim porodicama, prijateljima, imaju više vremena za odmor što ih čini srećnijima, a sam rad manje stresnim i mnogo produktivnijim”, zaključio je Popić.

On je pozvao ostale privatnike na području grada Bijeljine  da slijede njegov primjer,  da na ovaj način  radnicima  će se olakšati rad, ocjenivši da neće ništa izgubiti uz poruku da čovjekova sreća i zadovoljstvo nema cijenu.