DOM ZDRAVLjA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA


Organizacija vaksinisanja na profesionalnom nivou

Prema najnovijem izvještaju koji je stigao u Higijensko – epidemiološku službu Doma zdravlja Bijeljina, u posljednja dvadeset i četiri sata imali smo 57 pozitivnih na virus korona, a čekamo izvještaj za još 68 testiranih osoba, kaže prim. dr Danijela Đukin, direktor Doma zdravlja Bijeljina, naglašavajući da već danima procenat zaražavanja virusom korona u Bijeljini iznosi između 50 i 60 odsto, od ukupno testiranih osoba u jednom danu.
“I dalje je to izuzetno visok procenat zaraženih.

Od oko 200 testiranih, njih oko 120 je pozitivno na virus korona. Ne očekujemo da će se situacija znatnije poboljšati nakon tri do četiri dana od donošenja najnovijih epidemioloških mjera. Možda možemo tek sredinom naredne sedmice očekivati neke pozitivne pomake, u smislu smanjenja broja zaraženih. Ostaje i dalje na snazi osnovna preporuka, nosite masku, poštujte fizičku distance, vodite računa o ličnoj higijeni. U kovid bolnici imamo srednje teške i teške kliničke slike. Mi u Domu zdravlja imamo pet timova koji su raspoređeni u tri kovid ambulante i oni su dežurni dvadeset četiri sata”.


 Doktorka Đukin kaže da je u Bijeljini do sada vakcinisano oko 1.215 građana, do kraja dana biće ukupno oko 1.300 vakcinisanih. Za vakcinu se prijavilo oko 4.500 građana.

“Još uvijek kod građana ima nepovjerenja, odnosno onih koji ne vjeruju u postojanje virusa i u svrsishodnost vakcinisanja. Želim da razuvjerim te “nevjerne Tome”, jer oni, vjerovatno, u porodici nisu imali nijedan težak slučaj korone, niti su izgubili nekoga od najbližih članova familije.

Oni koji su zainteresovani za vakcinu, preživjeli su traumu u proteklih godinu dana”, kaže doktorka Đukin.
Desanka Katić(66) kaže da se odlučila za vakcinisanje, jer vjeruje zdravstvenim radnicima.






“ Nema nikakvih reakcija. Imam puno godina, ne plašim se ničega. Puno sam toga pregrmjela u životu. Izgubila sam sina, imala sam i hirurške zahvate, bila sam bolesna, ali se i dalje borim”, kaže Desanka Katić.

Branko Bundalo (64), kaže da je organizacija na punktu za vakcinisanje u Domu zdravlja Bijeljina  na maksimalnom nivou.


“Primijetio sam da postoji jedan profesionalan pristup i ljubaznost, dobra organizacija. Nemam nikakvih  komplikacija. Dobio sam rusku vakcinu “Sputnjik V”. Svakome bih preporučio da se vakciniše”, kaže Branko Bundalo. 

Semberija info