PRES KONFERENCIJA PU BIJELjINA: :: Semberija INFO ::

 

PRES KONFERENCIJA PU BIJELjINA:


STANjE SIGURNOSTI NA ZADOVOLjAVAJUĆEM NIVOU
 
Čelni ljudi Policijske uprave Bijeljina danas su predstavili rezultate rada pripadnika ove uprave tokom mjeseca februara 2021. godine. Opšti stav jeste da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina, Stjepan Terzić naveo je broj od 70 izvršenih krivičnih djela tokom februara 2021. godine što je za 25 % manje u odnosu na isti period prošle godine. Procenat rasvjetljenih krivičnih djela iznosi 80%. Tokom februara 2021. u evidencijama PU Bijeljina registrovano je izvršenje 47 prekršaja što je za 25% više u odnosu na februar 2020. godine. Navedeni porast izvršenja prekršajnih radnji rezultat su aktuelne epidemiološke situacije i učešća pripadnika PU Bijeljina u kontroli sprovođenja mjera zaštite propisanih od strane organa nadležnih za zaštitu javnog zdravlja.

-Kada je u pitanju epidemija virusa korona, još jednom apelujem na građane da poštuju preporuke nadležnih, republičkih i gradskih organa. Pripadnici PU Bijeljina će i u narednom periodu, zajedno sa pripadnicima Republičke i Gradske inspekcije kao i Komunalne policije vršiti kontrolu sprovođenja propisanih mjera,“ rekao je načelnik Terzić.
Radenko Knežević, inspektor Sektora policije za bezbjednost saobraćaja upoznao je javnost da je tokom drugog mjeseca 2021. godine registrovano 84 nastale saobraćajne nezgode od kojih su dvije sa smrtnim ishodom. Nepropisna i neprilagođena brzina kretanja je jedan od najčešćih uzroka nastanka nezgoda u saobraćaju. Iz tog razloga će se i u narednom periodu na području koje pokriva PU Bijeljina vršiti pojačana kontrola brzine kretanja vozila.

Tokom februara 2021. godine putem radarskog sistema DUAL zabilježeno je 993 a putem presretáča 192 prekršaja.
Građani su pozvani da se pridržavaju svih propisanih sigurnosnih mjera naročito preventivno-epidemioloških, kako bi svojim konstruktivnim ponašanjem doprinijeli prevazilaženju trenutno nepovoljne epidemiološke situacije.

Semberija info