BIJELjINA: Porodica Petković uskoro dobija novi dom :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Porodica Petković uskoro dobija novi dom


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je danas osmočlanu porodicu Miladina Petkovića iz Trnjaka koja je uključena u Državni projekat stambenog zbrinjavanja u okviru regionalnog stambenog programa „BH 6“.

U domaćinstvu Petković pored Miladina, koji je penzioner, žive i njegova dva sina, snaja i četvero unučadi. Zbog lošeg stanja stambenog objekta u kojem trenutno žive, Komisija iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije je odlučila da se isti ne može rekonstruisati niti sanirati.

Kako Petkovići na ovoj parceli nemaju riješeno imovinsko stanje predloženo im je da kupe plac, što su oni obezbijedili u Međašima, a na istom će im biti sagrađen novi stambeni objekat u skladu sa IMG standardima prema broju članova domaćinstva.

- Grad Bijeljina će pomoći ovoj porodici obezbjeđivanjem građevinske dozvole i priključaka na komunalnu infrastrukturu za njihov novi dom. Mi ćemo i dalje činiti sve što je u našoj moći i nadležnosti da pomognemo svim ugroženim porodicama na teritoriji Grada Bijeljina - istakao je gradonačelnik Petrović.

U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije u Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije. Poslije izrade iste, Odjeljenje za društvene djelatnosti Grada Bijeljina nastavlja sa obradom dokumentacije, do izdavanja građevinske dozvole za izgradnju novog stambenog objekta za porodicu Petković u Međašima.

​Grad Bijeljina