APEL ZDRAVSTVENIH RADNIKA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

APEL ZDRAVSTVENIH RADNIKA U BIJELjINI


Zdravstveni radnici Bolnice „Sveti Vračevi“, apeluju na stanovništvo da poštuju mjere, jer je epidemiološka situacija nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja. Kako navode, u kovid bolnice pristiže sve veći broj pacijenata, a većina hospitalizovanih su sa teškom kliničkom slikom. Riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi.
 
- Ljudski život je iznad svega. Budimo strpljivi, poštujmo zdravlje i ljudski život, kako bismo svi zajedno pobijedili ovu pošast. Zdravstveni radnici duže od godinu dana daju sve od sebe u borbi protiv virusa korona i bore se za svaki ljudski život. To činimo požrtvovano i tako i nastavljamo, ali vas molimo da poštujete mjere“, istakla je glavna sestra Bolnice Milica Dikić. Ona je naglasila da je poštovanje mjera neophodno, kako ne bismo došli u situaciju da se traži krevet više u bolnici, jer ovo nije borba samo zdravstvenih radnika, nego borba svih nas i da moramo biti jedinstveni u ovoj borbi. Medicinska sestra Gordana Đurić od prvog dana je angažovana kao sestra u kovid bolnici i kaže da nije lako svakodnevno biti uz pacijente koji se bore za vazduh.

- Molim građane da poštuju mjere, da čuvaju zdravlje i da budu disciplinovani, kako bi ova situacija ubrzo bila iza nas. Mi imamo moralnu snagu i volju da istrajemo. Molimo i vas da budete još malo strpljivi i da kovid bolnice ubrzo postanu prošlost“, rekla je Đurićeva. Doktor Slobodan Marković koji je sve ovo vrijeme ordinirao u sve tri kovid bolnice, apelovao je na poštovanje mjera kako bi se pobijedio virus korona. Apel stanovništvu uputili su u ime zdravstvenih radnika i medicinska sestra Dara Živanić, te medicinski tehničar Milisav Bojić. Podsjećamo da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Domu zdravlja ponovo otvorena treća kovid ambulanta koja je zatvorena u decembru prošle godine.