BIJELjINA JE DALEKO OD GRADA SPORTA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA JE DALEKO OD GRADA SPORTA


Savjet za sport Skupštine Grada Bijeljina, je danas na održanom sastanku izrazio ozbiljnu zabrinutost za funkcionisanje sportskih klubova.

Upozoreno je da se sport u Semberiji nikada nije nalazio u lošioj situaciji. Poznavaoci prilika u sportu znaju da su klubovima početkom godine najpotrebnija sredstva, tada se plaćaju kotizacije za takmičenja, provodi proces licenciranja, nabavlja sportska oprema, plaćaju službena lica, pripremaju ekipe i drugo.

Nepoštovanje od strane Gradonačelnika, sporta i sportista Grada Bjeljina, dovelo je, a i dovešće do gašenja mnogih sportskih klubova.

Savjet za sport naglašava da klubovi nisu dužni da trpe politička prepucavanja, jer niti se bave niti žele da se bave politikom, nego rade ono što najbolje umiju – igraju svoju omiljenu igru. Savjet zato očekuje da Gradonačelnik preuzme odgovornos za novonastalu situaciju, koju je prouzrokaovao povlačenjem prijedloga Odluke budžeta za 2021. godinu.

U svojoj izbornoj kampanji je govorio: „Za koga ćemo raditi ako ne za djecu i njihovu
budućnost?“ Pitamo Gradonačelnika da li je to sramota za Grad od preko 120.000 stanovnika, 150 sportskih klubova i preko 7000 registrovanih sportista!?

Ako je Gradonačelniku cilj ukidanje sporta u Semberiji, onda je na dobrom putu!!

(SAVJET ZA SPORT)