SINIŠA PAJIĆ: ''PRIMIVERA'' PETI PUT U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SINIŠA PAJIĆ: ''PRIMIVERA'' PETI PUT U BIJELjINI


Internacionalni festiva muzike „Primavera“ po peti put se održava od 15. do 18. aprila 2021. godine u Etno selu „Stanišići“, i biće održan uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.
 
Ovaj festival muzike omogućava mladim muzičarima da se kroz muziku druže i odmjere znanja sa svojim vršnjacima u sledećim disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, solo pjevanje, duvači (flauta, klarinet, truba), gitara i solfeđo. Međunarodni žiri sastavljen od domaćih i inostranih eminentnih pedagoga potrudiće se da učesnici u okviru ovoga ostvare i razviju svoj muzički potencijal, izjavio je za portal Dešavanja u Bijeljini Siniša Pajić.
 
Sa željom da Festival dosegne još jednu stepenicu u svom razvoju i uspjehu, organizacioni tim Festivala je osmislio nagradu JA SAM UČENIK ŠKOLE koja će dati mogućnost učenicima škola da se takmiče i osvoje nagradu za svoju školu a koja će se ogledati u pianinu marke Feurich F122 za školu učenika pobjednika na kojem će ne samo takmičar, pobjednik imati priliku da svira već i druga djeca , učenici škole, rekakao je bijeljinski virtuoz Pajić.
 
Ovom nagradom, Festival Primavera želi da kao Festival sa najvećim brojem takmičara da svoj doprinos u unapređenju kvaliteta obrazovanja u obrazovnim institucijama, a ujedno i podstakne razvoj ne samo škole kao institucije već razvoj zajedništva i timskog rada u okvira same škole.
 
Prošle godine bilo je prijavljeno 563 takmičara iz 90 muzičkih škola i akademija iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BiH ali je festival otkazan zbog pandemije korona virusa, nedelju dana prije početka festivala. Iako je već proglašen festivalom sa najvećim brojem takmičara u BiH i regionu, broj prijavljenih iz godine u godinu raste, što ukazuje na visok nivo organizacije, zaključio je Pajić.

(desavanjaubijeljini.com)