BEZBJEDNOSNI FORUM PRILIKA ZA RAZGOVOR O VAŽNIM TEMAMA :: Semberija INFO ::

 

BEZBJEDNOSNI FORUM PRILIKA ZA RAZGOVOR O VAŽNIM TEMAMA


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je održan Bezbjednosni forum na kojem su gradonačelnik Ljubiša Petrović i predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević razgovarali sa predstavnicima policije, vjerskih zajednica, vaspitno-obrazovnih ustanova, nevladinih organizacija, sudstva i zdravstvenog sektora o modelima zajedničke saradnje i podizanju nivoa bezbjednosti na viši nivo.
 
Sastanku su prisustvovali i starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Bijeljina i šef Odsjeka za civilnu zaštitu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina.
 
Kada je riječ o nedavnom pronalasku veće količine naoružanja u Janji, zbog čega je i reaktiviran Bezbjednosni forum, zaključeno je da postoji potpuno povjerenje u nadležne institucije koje trenutno sprovode istragu, a gradonačelnik je još jednom pozvao na mir i strpljenje građana.
 
Na Forumu je predloženo da se na narednoj sjednici raspravlja o maloljetničkoj delinkvenciji i vožnji u alkoholisanom stanju, kao i da se u rad uključe predstavnici Centra za socijalni rad i navijačkih grupa.
 
Bezbjednosni forum ustanovljen je odlukom gradonačelnika Bijeljine 2006. godine, nakon čega je održana jedna sjednica 2011. godine.