PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA POSJETIO OBOLjELE U KOVID-BOLNICI :: Semberija INFO ::

 

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA POSJETIO OBOLjELE U KOVID-BOLNICI


Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i direktor bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ Zlatko Maksimović posjetili su  danas u bijeljinskoj Kovid-bolnici  pacijente oboljele od korona virusa.  Predsjednik Skupštine istakao  je da su ljekari i ostalo zdravstveno osoblje heroji našeg vremena, kojima se mora odati posebno priznanje.

„S obzirom na to da sam imao upalu pluća i  bio liječen u ovoj bolnici od korona virusa, zajedno sa suprugom i našom bebom od mjesec dana, dobro razumijem s kakvim poteškoćama se zaposleni susreću i kakav teret nose“, naglasio je Đurđević i dodao da je obaveza svih onih koji se bave javnim poslom da iskažu posebnu osjetljivost prema zdravstvenim radnicima, kao ljudima koji rizikuju svoje zdravlje da bi liječili oboljele.

On je naglasio da je na sastanku sa direktorom Bolnice razgovarao o mogućnostima da se finansijski pomogne zdravstvenim ustanovama.  „Obaveza mene kao predsjednika Skupštine, kao i svih nas na odgovornim pozicijama, jeste da se iz gradskog budžeta obezbijedi novac za Bolnicu „Sveti Vračevi“ i Dom zdravlja“, poručio je Đurđević.

Direktor Maksimović je ocijenio da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, navodeći da je na bolničkom liječenju trenutno 58 pacijenata, od kojih su 24 životno ugrožena, a 13 na respiratoru.

Ovaj talas korone teži je od onog u novembru, kao i  klinička slika oboljelih. Imamo čak i pacijenta rođenog 1987. godine koji je u izuzetno teškom stanju“, kazao je Maksimović. On je dodao da se sada u Kovid-bolnicu primaju pacijenti sa teškom kliničkom slikom, a da ostale liječe u kućnim uslovima.

 „Nikada se u našoj zdravstvenoj ustanovi  nije tražio krevet više, a tako će i ostati“, uvjerava direktor bijeljinske bolnice. Đurđević i Maksimović  ponovo su apelovali da se sugrađani odgovorno ponašaju i strogo pridržavaju propisanih protivepidemijskih mjera.

Grad Bijeljina