IZLOŽBA U GALERIJI CENTRA ZA KULTURU: FOTOGRAFIJE I INSTALACIJE :: Semberija INFO ::

 

IZLOŽBA U GALERIJI CENTRA ZA KULTURU: FOTOGRAFIJE I INSTALACIJE


Sutra, u 19 časova, u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu u Bijeljini biće otvorena izložba Dajane Perić iz Bijeljine.

Kako kaže umjetnica izložba sadržava fotografije i instalacije i nosi naziv ,,Individualizam’’.

Za portal Semberija info Dajana Perić tvrdi da ju je umjetnost definisala još od ranih dana djetinjstva, a jaka vizija i upornost su je doveli do toga da može da stvara kao samostalni umjetnik i da radi u prosvjeti.

-U svom radu, trudim se izaći izvan okvira granica značenja i izražavanja, te svojim radovima dati univerzalnost. Ne želim da me materijal sputava, kao ni prvobitna ideja, tako da ostajem otvorena po tom pitanju. U instalacijama sam pronašla jedinstve spojeve svega onoga što želim da prenesem, i to je često propraćeno proznim tekstom. Kao polaznu tačku koristim vlastito iskustvo i materijalizujem osjećanja. Često se vraćam sebi u prošlosti, sa perspektivom današnjice i to je nešto što mi pomaže da bolje upoznam sebe, ali i da bolje osjetim potrebe drugih ljudi’’, precizira Dajana Perić i naglašava da joj je ovo prva samostalna izložba i da je raduje što je baš u Bijeljini.