DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: POČELA IMUNIZACIJA GRAĐANA :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: POČELA IMUNIZACIJA GRAĐANA


U Domu zdravlja Bijeljina, danas u 13 časova, prva osoba koja se vakcinisala protiv kovid19 je epidemiolog dr Mladen Grujičić, a potom je krenulo vakcinisanje i ostalih, prethodno registrovanih osoba za proces imunizacije.

-Srećni smo što je krenuo proces vakcinacije naših građana, kojim ćemo se, nadamo se, do ljeta, uspjeti izboriti protiv ove pošasti. Ono što nas takođe raduje je veliki broj zainteresovanih građana koji nam se javljaju na broj telefona 055/415-150, a na koji se tokom samo jutros, 11. marta, javilo preko 200 osoba, kako bi se registrovali za vakcinaciju“, rekla je direktor Doma zdravlja primarijus dr Danijela Đukin. Ona je zamolila sve koji su već dobili termine za vakcinaciju, da ih se pridržavaju kako se ne bi stvarala gužva.  Epidemiolog Doma zdravlja dr Mladen Grujičić je naglasio da je ovaj dan čekan sa nestrpljenjem.


-Vakcinisanje je izuzetno značajno i ja kao neko ko se kao epidemiolog bavi vakcinama i vakcinisanjem, mogu da kažem da je vakcina koju smo dobili, a to Sputnjik V, veoma efikasna“, rekao je dr Grujičić. Prvi kontigent vakcina Sputnjik V koji je stigao u Bijeljinu iznosi 500 doza, a već naredne sedmice doći će i drugi kontigent. Podsjećamo da je vakcinisanje dobrovoljno i besplatno, a građani se mogu prijaviti na broj telefona 055/415-150 od 7 do 15 časova.

Semberija info