GRAD BIJELjINA: Naučna dostignuća važna za svakog poljoprivrednog proizvođača :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: Naučna dostignuća važna za svakog poljoprivrednog proizvođača


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pozdravio je učesnike seminara „Izazovi poljoprivredne proizvodnje u 2021. godini“ koji je po deveti put organizovan na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Bijeljina, istakavši da se Gradska uprava trudi da poljoprivrednicima Semberije približi sva tehnološka i naučna dostignuća u ovoj oblasti.


 
- Semberija posjeduje ogromne proizvodne potencijale, a posredstvom gradskog Odjeljenja za poljoprivredu i Agrarnog fonda trudićemo se da ovakvih seminara bude više i da poljoprivrednim proizvođačima omogućimo što veću konkurentnost na tržištu – naveo je Petrović.
 
U okviru seminara, koji je podržan od strane projekta Evropske unije „Viral“, održana su sljedeća predavanja: Mogućnosti intenziviranja proizvodnje mlijeka u govedarstvu na području Semberije, Značaj mikroorganizama u poljoprivrednoj proizvodnji, Posebni sistemi gajenja u cilju povećanja održivosti ratarske proizvodnje, Primjena bespilotnih letjelica u preciznoj poljoprivredi i redovnoj poljoprivrednoj proizvodnji.


 
Partneri u organizovanju seminara su Grad Bijeljina, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Komora inženjera poljoprivrede Republike Srpske i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Grad Bijeljina