Gradonačelnik Petrović: Đoković najbolji ambasador našeg naroda :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Petrović: Đoković najbolji ambasador našeg naroda


U okviru održavanja sportske manifestacije „Bijeljina slavi Novaka Đokovića“, organizovane povodom jedinstvenog poduhvata najboljeg tenisera svijeta koji je ušao u 311. sedmicu na liderskoj poziciji ATP liste, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i Novakov otac Srđan posjetili su episkopsku rezidenciju i razgovarali sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem.

Gradonačelnik Petrović istakao je ovom prilikom da je doprinos Novaka Đokovića promociji srpskog naroda i istinskih ljudskih vrijednosti ogroman, te da je održavanje ovakve manifestacije podstrek za nova ulaganja u razvoj sporta u Semberiji.

- Velika nam je čast što je gospodin Srđan Đoković posjetio Bijeljinu i što smo zajedno mogli da proslavimo Novakov rekord na čelu ATP liste. U međusobnom razgovoru sa vladikom Fotijem zaključili smo da srpski narod s obje strane Drine, kao i u cijelom svijetu, treba da se ponosi vrijednostima koje ima, a Bijeljina i Republika Srpska ovim činom samo potvrđuju zahvalnost našem najvećem sportskom ambasadoru – naglasio je Petrović.

Srđan Đoković je naveo da se u Republici Srpskoj osjeća kao u svojoj kući, te da je zahvalan Bijeljini što je na ovakav način proslavila veliki Novakov uspjeh.

​Grad Bijeljina