VAŽNO ZA POLjOPRIVREDNIKE KOJI SE BAVE TOVOM SVINjA :: Semberija INFO ::

 

VAŽNO ZA POLjOPRIVREDNIKE KOJI SE BAVE TOVOM SVINjA


Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Bijeljina, a koji se bave tovom svinja da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske izvršilo izmjenu Pravilnika o uslovima i načinima ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2021. godinu, a koja se odnosi na interventnu prodaju svinja.

Pravo na podsticajna sredstva za interventnu prodaju svinja imaju korisnici podsticaja koji su izvršili prijavu svinja u skladu sa članom 18. Pravilnika o podsticajima i koji su u periodu od 15. januara 2021. godine do 28. februara 2021. godine izvršili prodaju tovnih svinja izlazne težine 110 kilograma i više.

Podsticajna sredstva za ovu namjenu odobravaju se nakon obrade svih prispjelih zahtjeva u skladu sa planom korišćenja sredstava u iznosu do 50 km/grlu.

Izmjene Pravilnika su objavljene u Službenom glasniku Republike Srpske br. 17, dana 26.02.2021. godine i stupaju na snagu 06.03.2021. godine, a rok za podnošenje zahtjeva je 15. mart 2021. godine'', precizirano je u saopštenju za javnost Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina koje je potpisao v.d. načelnika ovog odjeljenja mr Stevan Trivković.