GRADONAČELNIK PETROVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD MILORADA SOFRENIĆA :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV DIREKTORA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD MILORADA SOFRENIĆA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović  podnio je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini krivičnu prijavu  protiv direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića, zbog postojanja osnova sumnje da je nesavjesno postupao i kršio zakon o propisanim procedurama, prilikom poslovanja ove ustanove.

U prijavi se navodi da iz navedenog proizilazi da postoje osnovi sumnje da su pomenutim radnjama ostvareni elementi krivičnih djela  zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, u vezi sa nenamjenskim korišćenjem budžetskih sredstava.

Gradonačelnik Petrović istakao ja da je prijava podnesena na osnovu izvršenih kontrola rada  u Centru za socijalni rad, a koje su utvrdile nepravilnosti u poslovanju, te da od nadležnog tužilaštva očekuje da provjeri ove navode.

On je poručio da će poslovanje u svim preduzećima koja su u nadležnosti Grada Bijeljina i dalje biti pod lupom, jer se na osnovu pristigle obimne revizorske dokumentacije, stiče utisak da je i u još nekim preduzećima u proteklom periodu na djelu bilo nedomaćinsko poslovanje, kojim je novac građana Bijeljine trošen na sumnjiv način.

„Ovo je samo početak istjerivanja stvari na čistac. Gradska uprava sa mnom na čelu, iskoristiće sve zakonske mogućnosti da se nesavjesnom i nezakonitom radu u preduzećima stane u kraj. To je narodna imovina i ne smijemo da dozvolimo da novac svih građana bude arčen kako je kome volja “, zaključio je Petrović.

Grad Bijeljina