KOMPANIJA TRB NA SAJMU U ABU DABIJU :: Semberija INFO ::

 

KOMPANIJA TRB NA SAJMU U ABU DABIJU


Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović posjetio je štand Kompanije TRB iz republike Srpske na Sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju - IDEX 2021. Stefanović je izrazio zadovoljstvo što jedna od kompanija iz Republike Srpske ima svoj štand na ovom sajmu, koji je od početka korona izazova prvi veliki, ozbiljan, a, svakako, jedan od najvećih sajmova naoružanja u svijetu.

-Ovo je dobra prilika da se svi upoznaju sa onim što su  mogućnosti naše industrije i Republike Srbije i Republike Srpske. Drago mi je da sa nekim od kompanija već imamo dužu saradnju, koja će omogućiti da i Vojska Srbije koristi nešto od opreme ili naoružanja koje proizvode i koje  pokazuju sva dostignuća  od ,,despota’’, pištoljskog naoružanja i drugih proizvoda koje sam mogao  ovdje da vidim”, istakao je minister Stefanović. 

On je ocijenio da kompanije iz našeg regiona imaju priliku da dosta snažno nastupe u Abu Dabiju i da ponude drugim državama i pojedincima da kupe proizvode koji će omogućiti da naši ljudi žive bolje.



Generalni direktor TRB-a Slaven Ristić poručio je da su na sajmu ostvareni značajni kontakti, da su gosti na štandu bili i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, šeik Khalifa bin Khaled al Hamed, ambasador BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerif Mujkanović i brojni drugi.

Sajm naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju - IDEX 2021 počeo je u nedjelju 21. februara i trajaće do četvrtka 25. februara.